Direct
inschrijven

Nieuwe patiënten zijn bij ons van harte welkom. U kunt zich direct inschrijven via het online inschrijfformulier.

Gebitsprothese Purmerend

Bent u op zoek naar een tandarts in Purmerend bij wie u terecht kunt voor het plaatsen van een gebitsprothese? Dan bent u bij Tandzorg Purmerend aan het juiste adres. Wij bieden zowel volledige protheses als gedeeltelijke protheses aan. Welk type prothese het beste bij u past, hangt af van uw gebitssituatie. Onze tandarts zal u hierover adviseren. Wij nodigen u graag uit om langs te komen in onze praktijk voor een vrijblijvend intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek zullen wij uw gebitssituatie beoordelen en de verschillende mogelijkheden met u doornemen. Daarna heeft u de tijd om rustig na te denken om tot een weloverwogen keuze te komen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u deze natuurlijk altijd stellen. Wij staan klaar om u te helpen.

Wilt u direct een afspraak maken voor het plaatsen van een gebitsprothese in onze praktijk in Purmerend? U bent van harte welkom. Wij vragen u vriendelijk om het inschrijfformulier op onze website in te vullen. Vervolgens zal één van onze medewerkers telefonisch contact met u opnemen om uw inschrijving te bevestigen en direct een afspraak met u in te plannen. Wij hopen u binnenkort te zien in Purmerend!

Wat is een gebitsprothese?

Bent u één of meer tanden of kiezen verloren? Dan kan een gebitsprothese de oplossing bieden. Een gebitsprothese is een duurzame vervanging van uw verloren tanden of kiezen en maakt uw gebit weer compleet. Bij Tandzorg Purmerend bieden wij diverse soorten protheses aan. Voor welk type prothese u het beste kunt kiezen, hangt onder andere af van de hoeveelheid tanden of kiezen die u bent verloren en uiteraard ook van uw persoonlijke voorkeur.

Wat zijn de voordelen van een gebitsprothese?

Een gebitsprothese brengt verschillende voordelen met zich mee:

Wilt u een gebitsprothese laten plaatsen door onze tandarts in Purmerend? Schrijf u dan in via onze website en maak een afspraak in onze praktijk.

Welke soorten gebitsprotheses zijn er?

Bij Tandzorg Purmerend bieden wij diverse soorten protheses aan:

Verderop zullen wij dieper ingaan op de verschillende typen protheses en de voor- en nadelen ervan. Mocht u vragen hebben of iets niet duidelijk zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Volledige gebitsprothese

Als u al uw tanden en kiezen bent verloren, dan komt u in aanmerking voor een volledige gebitsprothese. Dit wordt in de volksmond ook wel een kunstgebit genoemd.

Kunstgebit

Het voordeel van een kunstgebit is dat het een uitneembare vervanging van uw verloren tanden en kiezen is. Veel mensen hechten hier veel waarde aan, omdat ze hun prothese hierdoor kunnen uitnemen wanneer ze willen. Een ander voordeel is dat een kunstgebit ‘los’ in de mond wordt gedragen en op de plek wordt gehouden door de precieze pasvorm. Een kunstgebit wordt, in tegenstelling tot een klikgebit, dus niet ‘vastgeklikt’ op implantaten. Dit betekent dat u zich met een kunstgebit geen zorgen hoeft te maken over het verzorgen van implantaten en losse tanden of kiezen. U hoeft alleen uw kunstgebit te verzorgen, wat erg gemakkelijk is, omdat deze uitneembaar is. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Kunstgebit Purmerend

Klikgebit

Een alternatief is het klikgebit. Het klikgebit wordt ‘vastgeklikt’ op implantaten. Het voordeel hiervan is dat het steviger is en beter op de plek blijft zitten dan een kunstgebit. Hierdoor kunt u gemakkelijker eten, praten en lachen, zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw prothese uit de mond valt. Het nadeel is dat een klikgebit niet uitneembaar is. Dit vergt meer nazorg. Het is belangrijk dat u de implantaten en het klikgebit goed schoonhoudt, om mondproblemen te voorkomen. Wij adviseren u om regelmatig een bezoek te brengen aan onze tandarts in Purmerend om uw mond te laten controleren. Mochten er onverhoopt complicaties zijn opgetreden, dan kan onze tandarts deze tijdig herkennen en hier een passende oplossing voor bedenken in de vorm van een persoonlijk behandelplan op maat.

Klikgebit Purmerend

Implantaten

Zoals gezegd, wordt een klikgebit ‘vastgeklikt’ op implantaten. Maar, wat zijn dit precies? Wij leggen het u graag uit. Een implantaat is een kunstmatige tandwortel die als vervanging van uw originele tandwortel dient. Het ziet eruit als een klein, titanium ‘schroefje’ en is gemaakt van biocompatibel materiaal. Dit houdt in dat het materiaal wordt geaccepteerd door het menselijk lichaam en niet zal worden afgestoten. De implantaten worden in uw kaakbot geplaatst. Hiervoor moet eerst ruimte worden gemaakt. Dit gebeurt door een deel van het tandvlees ‘los te maken’. Na de plaatsing van de implantaten wordt het tandvlees weer gehecht, waarna het klikgebit kan worden bevestigd. Voor meer informatie kunt u gerust telefonisch contact met ons opnemen, door te bellen naar: 0299 439 229.

Prothese op implantaten Purmerend

Gedeeltelijk gebitsprothese

Welke prothese in uw situatie het beste is, hangt onder andere af van hoeveel tanden of kiezen u bent verloren of heeft laten trekken door de tandarts. Als u één of meer tanden of kiezen mist, dan is een gedeeltelijke gebitsprothese vaak het meest geschikt. Deze vervangt de verloren tanden of kiezen, met behoud van de resterende tanden of kiezen. Als u nog maar een paar eigen tanden of kiezen heeft, dan kunt u er ook voor kiezen om deze te laten trekken en een volledige gebitsprothese te laten plaatsen. Onze tandarts in Purmerend denkt graag met u mee en zal u voorzien van een passend en professioneel advies, zodat u een goede, weloverwogen beslissing kunt maken. Een gedeeltelijke gebitsprothese kan net als een volledige gebitsprothese worden uitgenomen, waardoor u zowel uw gebit als uw prothese gemakkelijk schoon kunt houden.

Plaatprothese of frameprothese Purmerend

Plaatprothese

Een gedeeltelijke gebitsprothese wordt vaak een plaatprothese of kortweg ‘plaatje’ genoemd. De plaatprothese is gemaakt van tandvleeskleurig kunsthars, om de prothese er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. Hier worden de kunsttanden en -kiezen in verankerd. De plaatprothese rust in zijn geheel op het tandvlees. Soms wordt de prothese door middel van ‘haakjes’ vastgemaakt aan de omliggende eigen tanden en kiezen, om voor extra houvast te zorgen.

Frameprothese

Een alternatief is de frameprothese. De frameprothese heeft veel gelijkenis met de plaatprothese, maar verschilt in de basis. De basis van een frameprothese is gemaakt van metaal. Hier wordt vervolgens het tandvleeskleurige kunsthars op bevestigd, waarin de kunsttanden en -kiezen zijn verankerd. Welk type prothese de beste uitkomst biedt, kan per persoon verschillen. Hieronder gaan wij dieper in op de verschillen tussen beide typen protheses en zullen wij de voor- en nadelen kort toelichten.

Plaatprothese of frameprothese

Het voordeel van een plaatprothese ten opzichte van een frameprothese, is dat deze over het algemeen goedkoper is. Een plaatprothese heeft echter ook een aantal nadelen. Doordat een plaatprothese in zijn geheel op het tandvlees rust, moet alle kracht die wordt veroorzaakt door het kauwen, worden opgevangen door het tandvlees. Dit kan tandvleesproblemen tot gevolg hebben. Daarnaast kan het voorkomen dat er voedselresten onder de plaatprothese blijven zitten. Dit vergroot het risico op een tandvleesontsteking. Bij een frameprothese wordt de kracht daarentegen opgevangen door de natuurlijke tanden en kiezen, waardoor het tandvlees minder wordt belast.

Twijfelt u nog of wilt u graag meer informatie? U bent van harte welkom in onze praktijk in Purmerend voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Klik hieronder om uzelf in te schrijven en wij zullen spoedig contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.

Reviews over Facings Purmerend

Veelgestelde vragen over Facings Purmerend

De levensduur van facings is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type materiaal dat wordt gebruikt en de manier waarop u de facings onderhoudt. Over het algemeen gaan porseleinen facings langer mee dan composiet facings en kunnen ze tussen de 10 en 15 jaar meegaan, terwijl composiet facings ongeveer 5 tot 7 jaar meegaan.

Het plaatsen van facings is over het algemeen pijnloos, omdat er verdoving wordt gebruikt tijdens de behandeling. Na het plaatsen van de facings kunt u wel tijdelijke gevoeligheid ervaren, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen tot een week.

De kosten voor facings zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type materiaal dat wordt gebruikt, het aantal tanden dat moet worden behandeld en de complexiteit van de behandeling. Over het algemeen kosten porseleinen facings meer dan composiet facings. De prijs voor facings kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s.

De tarieven worden ieder jaar landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Voor een volledig overzicht van alle tarieven, waaronder het tarief voor het laten plaatsen van facings in Purmerend, verwijzen wij u graag door naar de website van de NZa. Klik hier voor de tarieven in 2023.

Wij nemen de tijd om de kleur en vorm van de facings af te stemmen op de rest van uw tanden om een natuurlijk uitziend resultaat te bereiken. Er worden afdrukken gemaakt van uw tanden, waardoor de facings op maat kunnen worden gemaakt en kunnen worden aangepast aan de natuurlijke tandvorm. Wij gebruiken ook verschillende technieken om ervoor te zorgen dat de facings naadloos aansluiten bij de rest van de tanden en dat er geen kleurverschil is tussen de facings en de natuurlijke tanden. Facings Purmerend nodig? Maak direct een afspraak via de website. Wij zorgen ervoor dat uw gebit weer zal stralen.