FACINGS
FACINGS

Direct
inschrijven

Nieuwe patiënten zijn bij ons van harte welkom. U kunt zich direct inschrijven via het online inschrijfformulier.

Facings Purmerend

Bent u niet tevreden met het uiterlijk van uw gebit? Bijvoorbeeld omdat uw tanden zijn verkleurd, scheef staan of zijn afgebroken? Dan kunnen facings de oplossing bieden. Facings zijn dunne schildjes die over de voorkant van uw tanden worden geplaatst, om de esthetiek van uw gebit te verbeteren. Facings worden gemaakt van duurzaam en tandkleurig materiaal, zoals composiet en porselein. Hierdoor gaan ze lang mee en zijn ze nauwelijks te onderscheiden van uw originele tanden.

Onze ervaren behandelaars zijn gespecialiseerd in het plaatsen van facings, die het uiterlijk van uw gebit zullen verfraaien. Wilt u facings laten plaatsen in Purmerend? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak via de website. Wij zorgen ervoor dat uw gebit weer zal stralen, zodat u weer gemakkelijk kunt eten en met veel zelfvertrouwen kunt praten en lachen. Waar wacht u nog op? Maak vandaag nog een afspraak voor Facings Purmerend.

Wat zijn facings?

Facings zijn dunne, op maat gemaakte schildjes van porselein of composiet die over de voorkant van tanden worden geplaatst om hun uiterlijk te verbeteren. Ze worden meestal gebruikt om tanden die verkleurd, beschadigd, vervormd of scheefstaand zijn te verbergen en te transformeren tot een mooie, natuurlijke glimlach.

Er zijn twee soorten facings: porseleinen facings en composiet facings. Porseleinen facings zijn duurzamer en gaan langer mee dan composiet facings, maar ze zijn ook duurder. Composiet facings zijn een goedkoper alternatief dat sneller kan worden geplaatst en hersteld, maar het is ook minder sterk en duurzaam dan porselein.

Wilt u facings laten plaatsen in Purmerend en bent u benieuwd voor welke soort facings u het beste kunt kiezen? Maak dan een afspraak voor Facings Purmerend en kom langs voor een professioneel consultgesprek.

Wat is het verschil tussen porseleinen facings en composiet facings?

Er zijn twee soorten facings die vaak gebruikt worden in de tandheelkunde: porseleinen facings en composiet facings. Hoewel ze beide dezelfde functie hebben – het verbeteren van het uiterlijk van de tanden – zijn er verschillen tussen de twee materialen en hoe ze worden gebruikt.

Porseleinen facings zijn gemaakt van een dunne laag porselein die op maat gemaakt is om over de voorkant van de tand te passen. Dit materiaal is zeer sterk, duurzaam en bestand tegen verkleuring. Het ziet er ook zeer natuurlijk uit en kan worden aangepast om de exacte kleur en vorm van de aangrenzende tanden te evenaren. Porseleinen facings worden gemaakt in een tandtechnisch laboratorium en vereisen doorgaans twee of drie afspraken bij de tandarts om te voltooien. Het proces omvat het voorbereiden van de tanden, het nemen van afdrukken en het plaatsen van de facings met behulp van tandheelkundige lijm.

Composiet facings zijn gemaakt van een speciaal tandkleurig composietmateriaal dat rechtstreeks op de tanden wordt aangebracht. Dit materiaal is minder duurzaam dan porselein, maar kan worden gerepareerd als het beschadigd raakt. Composiet facings zijn ook goedkoper dan porselein en kunnen in één enkel bezoek bij de tandarts worden geplaatst. Het proces omvat het aanbrengen van het composietmateriaal op de tanden en het vormen ervan in de gewenste vorm en grootte.

Eén van de nadelen van composiet facings is dat ze vatbaar zijn voor verkleuring en dat de kleur niet zo natuurlijk kan lijken als bij porseleinen facings. Ze hebben ook de neiging om minder lang mee te gaan dan porseleinen facings. Composiet facings zijn echter wel een goede optie voor mensen met minder ernstige cosmetische problemen en kunnen worden gebruikt om kleine scheurtjes, spleten en chips te verbergen.

Kortom, de keuze tussen porseleinen facings en composiet facings hangt af van de individuele behoeften van u als patiënt en uw budget. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Wij staan voor u klaar en voorzien u graag van een onderbouwd advies, maar uiteindelijk is het aan u om te bepalen van welk materiaal de facings zullen worden gemaakt. Wilt u meer weten over het laten plaatsen van facings in Purmerend? Neem dan gerust contact met ons op.

Reviews over Facings Purmerend

Wanneer kom ik in aanmerking voor facings in Purmerend?

Als u niet tevreden bent met de uitstraling van uw tanden, kunt u in aanmerking komen voor facings in Purmerend. Facings zijn ontworpen om de voorkant van de tanden te bedekken en een verbeterd uiterlijk te geven, wat kan helpen bij het verbeteren van uw zelfvertrouwen en uw glimlach. Hier zijn enkele situaties waarin facings een optie kunnen zijn:

  • Verkleuring: Als uw tanden verkleurd zijn door bijvoorbeeld roken, koffie of thee, kunnen facings helpen om de tanden weer wit te maken. Porseleinen facings zijn vooral effectief in het verbergen van verkleuringen en het creëren van een heldere, stralende glimlach.
  • Scheve tanden: Facings kunnen helpen bij het verbergen van scheve tanden zonder dat daarvoor orthodontische behandeling nodig is. Als de scheefheid echter te ernstig is, kunnen wij aanbevelen om eerst orthodontie te ondergaan voordat er facings worden geplaatst.
  • Gebroken tanden: Als u één of meer gebroken tanden heeft, kunnen facings een goede optie zijn om de beschadigde tanden te bedekken en de glimlach te herstellen.
  • Grote tandvullingen: Als u grote vullingen in uw tanden heeft, kunnen wij aanbevelen om facings te plaatsen om het uiterlijk van de tanden te verbeteren en de vullingen te verbergen.
  • Tanden met grote tussenruimtes: Als u grote tussenruimtes tussen uw tanden heeft, kunnen facings worden gebruikt om deze ruimtes op te vullen en een strakkere, mooiere glimlach te creëren.


Het is belangrijk om op te merken dat niet alle patiënten in aanmerking komen voor facings in Purmerend. Voordat de behandeling kan beginnen, moet u een grondig tandheelkundig onderzoek ondergaan om te bepalen of facings de juiste oplossing voor u zijn. Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het verkennen van de mogelijkheid van facings.

Veelgestelde vragen over Facings Purmerend

De levensduur van facings is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type materiaal dat wordt gebruikt en de manier waarop u de facings onderhoudt. Over het algemeen gaan porseleinen facings langer mee dan composiet facings en kunnen ze tussen de 10 en 15 jaar meegaan, terwijl composiet facings ongeveer 5 tot 7 jaar meegaan.

Het plaatsen van facings is over het algemeen pijnloos, omdat er verdoving wordt gebruikt tijdens de behandeling. Na het plaatsen van de facings kunt u wel tijdelijke gevoeligheid ervaren, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen tot een week.

De kosten voor facings zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type materiaal dat wordt gebruikt, het aantal tanden dat moet worden behandeld en de complexiteit van de behandeling. Over het algemeen kosten porseleinen facings meer dan composiet facings. De prijs voor facings kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s.

De tarieven worden ieder jaar landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Voor een volledig overzicht van alle tarieven, waaronder het tarief voor het laten plaatsen van facings in Purmerend, verwijzen wij u graag door naar de website van de NZa. Klik hier voor de tarieven in 2023.

Wij nemen de tijd om de kleur en vorm van de facings af te stemmen op de rest van uw tanden om een natuurlijk uitziend resultaat te bereiken. Er worden afdrukken gemaakt van uw tanden, waardoor de facings op maat kunnen worden gemaakt en kunnen worden aangepast aan de natuurlijke tandvorm. Wij gebruiken ook verschillende technieken om ervoor te zorgen dat de facings naadloos aansluiten bij de rest van de tanden en dat er geen kleurverschil is tussen de facings en de natuurlijke tanden. Facings Purmerend nodig? Maak direct een afspraak via de website. Wij zorgen ervoor dat uw gebit weer zal stralen.